Det är alltså första advent på söndag. Om detta blev jag uppmärksam på i lördags. Jag hade ingen aning om att tiden gått så fort. Hösten har varit så lång och vacker. Löven fick sitta så länge på träden att det liksom gått mig förbi. Men sen i söndags blev det ju uppenbart här i Skåne att det är vinter nu.

image

Dt snöade i närapå ett dygn och genast så infann sig en viss julkänsla. Vackert vintervitt var landskapet. I två dagar. Sen kom Kung Bore ihåg sig. Vinter i Skåne är betyder ju inte snö. Det betyder regn och hård vind. Så han ropade in sina vänner Fru Vind och Herr Regn och sedan var vår vinterdröm över.

Advent blir det ju alldeles oavsett väder och det är ju tur. När jag tänker tillbaka ett år i tiden så trodde jag då att jag skulle landat med min nyfödda dotter och bara gå och skrotnjuta av adventstiden. Riktigt så blev det ju inte. Istället för julstuga hade vi kolikstuga. Nu i år däremot har vi äntligen landat och kan ha det där julmyset som jag drömde om för ett år sedan. Bättre sent än aldrig.

Posted in Livet
Share this post, let the world know