Jag vet att det kanske låter knasigt men nu kommer jag lägga om kosten i ett försök att må bättre. Ju mer jag läser så verkar paleo kunna hjälpa mig att må bättre. Ursprungskost. Kost utan raffinerade och processade varor. Man låter kroppen processa. Det är också mejerifritt och glutenfritt, vilket inte blir något problem eftersom jag redan äter så.

Jag har noterat flera saker i min kropp de senaste veckorna. Socker och snabba kolhydrater förvärrar eller ger mig magkatarr. Socker gör att jag får svårt att somna. Jag har en konstig värk som kommer och går i knäna. Utmattningen hänger kvar. Det är dags att försöka göra något som får mig att må lite bättre. Och eftersom jag inte vill ta bort symptomen med hjälp av medicin utan hellre läka så är det till kosten jag kommer.

Här hittade jag en bra blogg om paleo och dess effekter på autoimmuna sjukdomar(av vilka jag har flera), dess effekt på hjärnan och kroppen.

Så efter sommaren är det dags. Nu laddar jag upp genom att läsa böcker och bloggar. Jag testar recept och byter ut frukosten till ett bättre alternativ. Jag minskar drastiskt på sockret också. För att kunna genomdriva en stor förändring så behöver jag vara påläst, maten måste vara känd och enkel så jag slipper hamna i de där fällorna när man går in i sina gamla vanor.

Idag blev det t.ex risotto på blomkål, bacon och svamp. Till frukost blir det chiapudding. Inte så illa ändå.

image