Att äta en nyttig glutenfri frukost är svårt. Glutenfritt bröd och knäcke innehåller ofta massor av tillsatser, socker och vete utan gluten. Vill man dessutom utesluta eller minska på mjölkprodukterna så blir det ännu lite svårare. Speciellt om man dessutom inte orkar göra egen mandelmjölk/cashewmjölk/havremjölk och tycker att alternativen som finns att köpa innehåller för mycket tillsatser. Kroppen har känt lite nedsatt på sistone och bästa sättet att bygga upp den måste ju vara genom bra och ren mat. Därför testar jag nu raw bovetegröt.

1dl helt bovete blötläggs över natten
1 banan
1 msk jordnötssmör
1 knivsudd vaniljpulver
1 näve frusna lingon

Skölj boveten ordentligt. Lägg i en hög mixerskål tillsammans med övriga ingredienser och mixa slätt. Toppa med tex ett rivet äpple. Helt okej start på dagen.

image