image

Gäddan på bilden har inget med inlägget att göra.

På fredag gifter sig prins William av England med Kate Middleton. Tidningarna skriver om hur mycket Kate har magrat.

Vad säger ni, ska vi inte bara skrota Aftonbladet och Expressen? Kan man ens kalla det journalistik. Skvaller är vad det är. Som en daglig Se & Hör, fast Se & Hör står för att de är en skvallertidning.

Och vi människor gnager i oss skvallret som vore det godis för själen. Jag är inkluderad i “vi människor”. Jag äcklas av sensationslystnaden men kan inte låta bli att läsa. Nog måste vi ha bättre för oss än att läsa om andra människors olyckor, celluliter, rynkor och bråk?

Och ikväll kl.19.25 börjar Fyra Bröllop på Fyran. Lite som halv åtta hos mig fast för bröllop. Fyra brudar besöker varandras bröllop och sätter poäng. Vari ligger vårt behov av att bedömma? Och varför är det bara brudarna som åker runt? Så att vi ska känna oss bättre än andra? Och varför jagar vi något så förjängligt som att “vara bäst”?
Många frågor denna dag.