Igår fick jag frågan om vad jag önskar mig i julklapp och som vanligt kom jag inte på något men sedan…en prenumeration på något bröllopsmagasin vore trevligt! Eller kanske en get till en familj i Indien, eller myggnät till en familj i Afrika, välgörenhetsgåvor känns bra i hjärtat.

Men allra mest önskar jag mig mer kärlek åt världen i julklapp. Visst kan det kännas så nedslående när man läser tidningarnas skvallerfokus, smutsigheter och snask?

För att inte tala om alla anonyma bloggkommentarer fulla med hat. Jag är själv inte drabbad men blir så fruktansvärt illa berörd när människor i skydd av anonymitet vräker ut sig vad som helst med syfte att såra/sprida hat/ häckla/nedvärdera andra människor. Varför? Varför ser vi inte till att ta hand om varandra?

Om man ser på mänskligheten som ett rutnät, du är förbunden med dina föräldrar och vänner och de lika så, då sitter vi alla ihop på ett eller annat sätt. Om jag då ser till att ta hand om mig och de runt mig så sprider sig det i rutnätet. Mer kärlek åt världen, ska det vara så svårt?

Jag väljer att tro att vi är på väg åt det hållet och jag vill dra mitt strå till stacken. Idag ska jag le mot varenda kotte jag möter. Gör det du med! Håll upp dörren för den som kommer efter!

Vet ni att en god gärning sprider sig vidare i sju led medan en ond gärning stannar efter tredje ledet! Det finns forskning på det och nu vore det ju väldigt fint och trovärdigt om jag kunde länka till den här, men ni får bara tro mig. Nu går vi ut och gör världen till en bättre plats!

Posted in Livet
Share this post, let the world know