Det var J´s systerdotter som skulle visa mig hur man fångade krabbor, men om vi ska vara riktigt ärliga så var det mest J som jobbade. Han är en krabbmästare på hög nivå. Först plockar man blåmusslor, man slår sönder dem lite, lite grann med en sten och fäster dem med en klädnypa på en lina. Sedan släpper man ner linan i vattnet och innan man vet ordet av har en krabba krupit fram och börjat äta av musslan. Då hissar man lugnt upp linan och släpper ner krabban i en hink med vatten. När man har beundrat sina krabbor släpper man ut dem.

Ni kanske redan känner till hur man fångar en krabba men för den händelse att någon brud eller brudgum som aldrig fiskat krabbor läser detta, känner jag att jag måste upplysa er om hur det går till.

Så nu vet ni.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • http://tant-zita.dagboksblogg.se Zita

    Åh, det är ju sååå himla mysigt att ligga där på bryggan o fiska de där krabborna! När jag växte upp så var d det jag gjorde heeela dagarna i ända; låta de där krabborna åka hiss hela sommrarna igenom! ^_^