Ni har förlovat er och dina föräldrars ögon strålar av stolthet och glädje för er skull. De berättar högtidligt att de vill vara med att betala en del av ert bröllop. Ni som redan börjat sätta upp en budget för bröllopet vet att det kommer vara ett välkommet bidrag och tackar ja till det generösa erbjudandet. När ni berättar nyheten för din partners föräldrar så händer samma sak och ni blir glada. Nu börjar planeringen på allvar, ni berättar om idéer och visar gästlistan och kalabalik utbryter. “Va, ska inte din egen mors bästa väninna Alice få komma?”, ” Bjuder ni inte Jerker som vanligtvis startar slagsmål så fort han vår en öl innanför västen?”, “Vi är ju faktiskt med och betalar, får vi inte säga till om ens den minsta lilla detalj?”. Och ni går ledsna hem och vet inte vad ni ska ta er till. De har ju rätt, de är med och betalar, och de har säkert också drömt om er dag, men det är ju er dag. Jag har inte träffat ett brudpar som inte haft dessa problem och det är lika ledsamt varje gång. Vad kan man då göra? Det allra bästa är att redan från början berätta vad som gäller. Att det är er dag och ni är väldigt glada att de vill hjälpa er med betalningen men det är ni som tar det slutgiltiga beslutet gällande allt. Kanske väljer de att dra sig ur eller så kvarstår deras erbjudande. Och om erbjudandet kvarstår kommer de säkert komma med goda råd och egna önskemål och ni kan ta dem till er och tänka på dem. När ni bestämt er kan ni berätta det för dem och hänvisa till ert första samtal. Jag tror de kommer köpa läget.
budget Foto: www.fotoakuten.se


Comments are closed