Hörrni. Detta år går verkligen till historien som det värsta skitåret på länge. Jag orkar inte ens förklara varför jag bloggar så sällan, för det är bara den ena sjukdomen efter den andra olyckan osv.

Så då skriver jag om något lättsammare, boktips!

Jag älskar att läsa och just nu, såhär i juletid, passar ju boktips ypperligt. Bra som julklapp eller varför inte låna på bibblan till dig själv!

För den som vill ha hälsa så tipsar jag om Good Mood Food av Ulrika Hoffer. Ulrika har samma syn på mat som jag och den här kokboken är både snygg, har bra recept OCH förklarar varför det är viktigt att äta bra. Det är en bok som jag önskar mig.

image

För paret som vill leva jämställt eller tror sig leva jämställt vill jag tipsa om Skriet från kärnfamiljen. Alltså vilken ögonöppnare. Den sitter fingret (eller mer en nagel i ögat) på hur ojämställt vi lever med så träffsäkra exempel att det kunde vara hämtat från ditt eget förhållande. Hög igenkänning både om du som kvinna, eller man, läser den.

image

Och för dig som går med drömmar om självhushållning, höns och skit under naglarna. Som vill lära dig mer och kanske någon gång förverkliga en liten del av din dröm så tipsar jag om Självhushållning på Djupadal av Marie och Gustav Mandelmann. Så fin och inspirerande.

image

God läsning!

Posted in Livet
Share this post, let the world know