Idag är det en väldigt speciell dag. För exakt ett år sedan så hade jag värkar. Elsa var på väg. Jag minns det som igår.

Jag hade haft förvärkar i flera nätter. Vid 15-tiden pratade jag med min mamma och blev av någon anledning arg på henne. Varför har jag glömt, kanske var det pga hormoner, de svallade ju rätt friskt vid den tiden. Det satte nog igång allt. Jag ringde min syster för lite moraliskt stöd och det var då jag liksom blev uppmärksam på att värkarna var igång och att de inte avtog. Vid 16.30 chattade jag med en vän och hon undrade hur det gick för mig. När hon hörde att jag hade fem minuter mellan värkarna tyckte hon att jag skulle ringa hem Johan. Jag var så himla inställd på att det tar lång tid att föda första barnet så jag tyckte att han skulle åka på innebandy. Han kom hem istället och det var rätt beslut. Han hann nätt och jämt äta, vila lite, hjälpa mig i och ur badet innan vi vid 20-tiden åkte in. Kl.00.00 föddes vår lilla tjej.

Idag har detta spelats upp inom mig om och om igen. Vi var faktiskt på Helsingborgs Lasarett på sjukgymnastik med Elsa idag. Hon satt i selen på min mage. Så nära där hon för ett år sedan låg i magen. Så mycket har hänt. Vårt fina lilla barn fyller ett år. Helt plötsligt har födelsedagar fått en ny innebörd. Det är något väldigt stort och viktigt.

image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know