Nu har träden skiftat även i Skåne. Det är något speciellt med hösten. Färgerna. Dofterna. Ljuset. Jag gillar det. Speciellt en sådan här torr höst, annat är det när det bara regnar och är mulet.

Våra promenader går genom bokskogen, ner till dammen på bilden och varenda vy är värd en bild.

image

Jag har verkligen blivit mer selektiv med vad jag ser på tv. Helst vill jag ha något allmänbildande, något som vidgar vyerna, som ifrågasätter normer. Som får mig att tänka ett steg längre. Eller som får mig att tänka. Punkt.

Serien Ett barns första dag är ett sådant program. Det finns på svt play/kunskapskanalen och handlar om hur olika ett barns första dagar kan se ut. Programserien besöker bl.a. Grönland, Kuwait, Israel, Brasilen och Kina. Vi tar ju gärna för givet att vårt sätt är det riktiga, “så som man ska göra”, i allt från förlossning, amning, ersättning, välling, mat, konsumtion osv. Det är vyvidgande att se hur andra gör. Kanske inte för att jag håller med om att nyfödda barn behöver gå på spa som de kan göra i Kuwait men det vidgar sannerligen vyerna.

Så det är mitt onsdagstips idag. Ett barns första dag.

Posted in Livet
Share this post, let the world know