Kära vänner, i dessa tider av klimatångest, vill jag tipsa om en dokumentär, No impact man, den finns bl.a. på Netflix. Bara se den. Strunta i Idol och titta på något som gör skillnad.

En familj bestämmer sig för att inte göra någon negativ klimatpåverkan under ett år. De ska inte skapa några sopor, bara äta sådant som är närproducerat, de stänger av elen i lägenheten, skaffar en kompost, tar sig fram till fots, cykel och sparkcykel, skippar toapappret (!) osv.

Alltså det kanske inte låter så spännande men den fick mig verkligen att tänka till och inspireras. Vilka sopor skapar jag som är onödiga? Vad kan jag minska på? Vad kan jag låta bli att konsumera?

Familjen började umgås när ingen tv fanns som höll dem hemma och inga kläd- och sakinköp behövde göras.

Sannerligen tankeväckande film. Se den!

Posted in Livet
Share this post, let the world know