Elsa är i en alldeles förträfflig ålder just nu. Tio månader. För att komma ihåg detta så tänkte jag beskriva hur ett dygn med vårt barn ser ut.

05.47 väcks jag av att personen i fråga sätter händerna i mitt nylle och reser sig upp. Alternativt siktar hon på ögat eller näsan och kniper till med sin lilla näve med sylvassa naglar. Japp, vi samsover och det ska vi göra till hon flyttar hemifrån, för den som orkar oj:a sig. Amma likaså. Där i krokarna tar hon sig en liten morgonslurk innan hon fortsätter klättra på sin mor som fortsätter låtsassova.
07.00 har man tur så tar hennes far henne en stund när han går upp. Så att mor som haft nattskiftet får sig välförtjänta 45 minuter i sängen utan vilda bebin.
08.00 frukost för mor och barn. Har man tur är barnet nöjt lekandes på golvet och mor kan sörpla kaffe i fred. Har man otur blir frukosten en stressig historia där mor och barn är likaledes hungriga och på dåligt morgonhumör.
09.00 trött bebis få vänta på sin morgonslur medan mor i huset duschar.
09.30 läggning i vagnen.
10.30-11.30 uppstigning, förmiddagsslurk och mat
12.00 fadern kommer hem på lunch. Vi försöker äta tillsammans. Går sådär.
12.50 fadern åker tillbaka till jobbet.
13.30-14.30 bebisen börjar bli trött eller hungrig eller både och. Detta åtgärdas med mat och lur.
15.45 jackpott! Det blev en långlur så att både mor och barn fick sova.
16.00 energipåfyllning medelst mat för mor och barn.
16.15 ärenden uträttas som besök i affären, biblioteket eller allhanda shopping. Om vi haft besök eller hälsat på någon så sker det ofta mellan förmiddagsluren och eftermiddagsluren och då blir de här timmarna lugna istället.
18-19 middag för bebis, matlagning och donande hemma. Fadern är hemkommen och ligger gärna på golvet och smyglurar(alltså somnar) med sin dotter. Dottern är i högsta grad vaken och kan, om fadern har otur, köra en grip-i-näsan-med-liten-babynäve som väckningsmetod.
20.15 promenad i tulan. Bebin kanske tar en liten powernapp, eller inte.
21-21.30 läggning som består i en amning och lite rullande fram och tillbaka. Är oftast en snabb historia på en kvart max. Och nu när jag skrivit detta så kommer det säkerligen ändras.
22.30-23 föräldrarna stupar i säng
01.15 Elsa vill amma.
03.35 Elsa vill amma.
05.47 Bebisnäve i fejjan och allt börjar om.

image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know