Jag har i tanken skrivit blogginlägg om vilken underbar tid det är med Elsa nu. Hon har varit så glad och nöjd. Bara hängt med och livet har känts lätt för henne och för hela familjen. Men så hände något.

Plötsligt vill hon bara vara i famnen. När man sätter ner henne för att leka eller krypa börjar hon klaga. Hon sover oroligt och ammar minst tre gånger per natt. Hon säger ifrån i tid och otid. Och så slog det mig. Utvecklingssteg. Pust! Nu har vi veckor av detta att vänta. Visst gör de det lite lättare att veta att det är ett utvecklingssteg och det enda vi kan göra är att ge henne det hon behöver. Närhet, tröst och uppmuntran.

Fick tipset om appen Wonder weeks som baseras på 30 års forskning kring barns utveckling och den ger bra vägledning kring utvecklingsstegen. Ett litet tips när det känns som något bytt ut ens lilla barn.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Lollo

    Den där appen har varit vår räddning fram till nu. Det var faktiskt vår BVC sköterska som tipsade om den för mig när D var 4 veckor och den första fasen började. Som du säger så känns det skönt att få bekräftat att det är en fas. Det hjälper när energin tryter. Nu har D precis avslutat den sista fasen i appen, vad konstigt det känns på något sätt.