Jag och en kompis som jag träffade på gravidyogan har infört mammakväll en gång i månaden. Det är en ganska modest tillställning, eftersom vi båda behöver vara hemma för amning och läggning vid niosnåret på kvällen, men ack så välbehövligt. Igår blev det take away vid strandpromenaden i Helsingborg. Och som vi njöt och pratade om hur jävla jobbigt det här första året är. Det finns en anledning till att de flesta skiljsmässor sker innan barnen fyllt 1,5 år. Men det pratas det inte om. Men om någon undrar hur det verkligen är att få barn så kan jag berätta det, men skicka ett mail i så fall, inte ens jag vågar publikt beskriva hur jag och mina vänner upplevt det.

Bra då med mammakvällen som en ventil.

image

image

image

Posted in Barn
Share this post, let the world know

  • http://www.plingesvardag.wordpress.com Ingela

    Ja oj, småbarnslivet är verkligen ingen dans på rosor, men fixar man det fixar man det mesta. Vi är dessutom inne på vårt andra barn så det måste väl betyda att alla vakna nätter, trotshumör m.m är värt det…vilket det självklart är men är man uppe i det känns det ibland tröstlöst! Skönt är det då att få ventilera med någon som förstår och inte dömmer en för de tankar/känslor som man uttrycker!

  • Karolina

    Så tänker vi här hemma också, folk skaffar ju fler barn, så antingen glömmer man fort eller så blir det bättre, kanske både och:)
    Ja, så himla skönt att bara få prata av sig och komma hem lite piggare sen.