Det är lätt att glömma varför det här med genus är viktigt. Då måste man påminna sig om att kvinnor i genomsnitt har 8% lägre lön än män. För samma arbete! Man måste också ha förmågan att inse att hen-debatten inte handlar om hen utan om att våra barn, oavsett kön, ska ha samma möjligheter. Man måste inse att vårt bemötande av barn, små och stora, påverkar dem och deras möjligheter. Och med det sagt så vill jag ge ett boktips. Lättläst, klok och med tips, inga pekpinnar.

image

Förövrigt kan jag säga att jag blir sjukt provocerad av folk som blir provocerade av ordet hen. Som liksom oavsiktligt eller avsiktligt har misstolkat vad det handlar om. De som fastnar vid ordet och inte debattens betydelse. De som tycker att hon och han alltid har använt och vad sjulingen ska man med hen till. Som tycker att språkets utvecklingen är av ondo(hallå stenåldern, det är där vi hade varit om människan inte fortsatt sin utveckling). Av de som läst för lite och bara hängt upp sig på kvällspressens rubriksättning och artiklars första stycke.

Posted in Livet
Share this post, let the world know