Kommer ni ihåg när man var barn och en dag var oändligt lång? En vecka i skolan kunde kännas som ett år. Jag drömmer om att känna så. Att ha tid. Just nu känns det som mycket handlar om att välja och välja bort saker för att skapa lugn och tid.

Innan utmattningen hade jag en annan taktik, att göra så mycket som möjligt, hela tiden. Det var aktiviteter konstant. Vi kunde lätt ha sociala aktiviteter fredag, lördag och söndag. Vi klämde in så mycket vi kunde, jag och J. Jag kan tänka att vi missade en del då. Oss själva. Våra kroppars behov av återhämtning.

Är du en sådan som klämmer in så mycket kul som möjligt, bara för att hinna med? Har du kanske en kropp som signalerar att allt inte är hundra? Spänningshuvudvärk? En krånglande kista? Värk som kommer och går? En förkylning som inte ger med sig? Då är det dags att prioritera dig och vila.

Det är svårt i början. Speciellt om man är van att göra på ett annat sätt. Det tar övning att säga nej. Det tar övning att prioritera sömn, att äta bra, ligga på sofflocket och vila. Men det går och jag tänker att man håller lite längre om man prioriterar sig själv.

Ja, dagens klokord från eder medmänniska.

image

Återhämtning i naturen är min absoluta favorit.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Lollo

    Tack för dina kloka ord. Så viktigt att bli påmind. Kram