Jag fick ett så otroligt bra föräldra-råd av min kusin igår. Jag måste dela med mig.

Just igår pratade vi om att introducera gluten för spädbarn. Specifikt Elsa. Gällande råd från BVC och Livsmedelsverket är att de ska introduceras i små doser i skydd av amning. Det finns annan forskning som visar att detta inte hjälper, men strunt samma.

Jag har velat fram och tillbaka med hur vi ska göra med glutenintroduktionen. Jag är glutenintolerant vilket gör att Elsa kan ha mina anlag. Min glutenintolerans kom fram efter att jag drabbats av en parasit. Samma sak hände min kusin som drabbades av samma parasit. Hon fick sin diagnos lite snabbare än mig. Själv fick jag vänta i tio år, men jag vet ju när allt började. Det jag menar är, hade vi inte blivit nedsatta av parasiten så kan jag verkligen undra om glutenintoleransen hade kommit fram.

Nu är det så att Elsa fortfarande utreds för sin mage som inte är som små bebismagar ska vara. Det har liksom inte känts rätt att lägga på ytterligare en belastning men samtidigt ligger BVC på. Men igår så fick jag det där kloka rådet, hur skulle det kännas i hjärtat om du gav henne gluten?

Då visste jag. Det får vänta. Skit på er BVC och Livsmedelsverket. Det känns i magen och hjärtat att det inte är rätt för oss just nu.

Rådet att lyssna till hjärtat/magkänslan är ju applicerbart i varje situation som man förälder tvekar inför. Det är ju egentligen ganska självklart, men man kan behöva påminna sig om det och tänka sig in i situationen för att landa i sitt beslut.

Så det blir dagens tips, kanske behövde någon av er andra också påminnas om att känna in hjärtat.

image

Posted in Barn
Share this post, let the world know