En stilla undran till alla de som blir så provocerade av mina val att göra annorlunda, att följa strömmen kräver det någonting?
Att göra som gemene man och som folk/BVC/Livsmedelsverket säger, är det svårt?

Att läsa forskningsrapporter, reflektera och ta en annan väg kräver kraft, energi och mod. Det skulle vara så skönt att i alla fall slippa alla gliringar, fördömanden och negativa kommentarer pga mina val. Det är tungt nog ändå att gå sin egen väg. Den är liksom inte upptrampad.

Är ni medvetna att man som vegetarian/ nykterist/ religionsutövare/ vällingundvikare/ tygblöjeanvändare/ bärsjalsfantast/ valfritt annat som inte är mainstream i Sverige ständigt måste ta emot negativa kommentarer och ifrågasättande?

Fråga respektfullt och intresserat eller håll käften. Det är inte så svårt.

Ett annat perspektiv att begrunda är det här att bara för att man gör en sak i Sverige så är det inte vedertaget i övriga världen. Välling dricker man inte i alla länder, man ammar eller ger annan mat. Barnvagn använder man inte i alla länder, man bär barnet i bärsjal. I vissa länder har man inte ens blöjor, företrädesvis mammorna bär barnen så mycket och så nära att de känner igen barnets signaler när det är på väg att uträtta sina behov att de hinner flytta dem till därför avsedd plats. I andra delar av världen har man inte råd med engångsblöjor och använder därför tygblöjor.

Det jag vill säga är att det finns många olika sätt att göra saker på. Samma saker passar inte alla, eftersom vi är olika. Våra barn är olika och behöver olika saker. Vi alla har olika förutsättningar och värderingar som styr våra val.

Jag vill säga att även om jag försöker välja så miljövänliga blöjor som möjligt och skriver om det, så har jag verkligen all förståelse för den som väljer Pampers för att undvika läckage. Ger du välling, köpegröt och köpemat så är jag säker på att du gör det för att det är vad du orkar/vet/kan/tror/ tycker är bäst för ditt barn/dig/din familj. All respekt för ditt beslut. Som förälder vet du bäst.

Så nu har jag rutit klart för den här gången.

Posted in Barn
Share this post, let the world know

  • c

    Som vegetarian får jag cirka 105% av gångerna jag äter lunch i nytt sällskap förklara/motivera varför jag är vegetarian. Cirka 0% av dessa gånger har jag sagt “JASÅ DU ÄTER KÖTT DU?!” Till de i sällskapet som gör det. TROTS att jag tycker att det hade kunnat vara mer rimligt med tanke på att deras köttkonsumtion även påverkar världen jag lever i, men gör alltså inte detta för att jag tycker att det känns som en rätt trist grej, att gå runt och ifrågasätta folks val. Jag skall kanske tillägga att jag inte så ofta känner mig påhoppad som vegetarian, det är inte det, utan mer att så fort man inte gör precis som andra så behöver man motivera sina val. Tröttsamt.

  • Lollo

    Heja dig!