Nu har det gått nio dagar sedan operationen. Elsa mår ganska bra. Eller bra. Hon ser trött och blek ut, sover ganska mycket och säger ifrån snabbare än vad hon brukar när något inte känns bra. Men det är liksom allt. Nio dagar efter att J opererades för brusten blindtarm så var han fortfarande jätteskruttig. Det finns sådan enorm läkekraft i de små.

Vi har ännu inte vant oss vid hennes nya utseende. Det är en märklig känsla, att inte känna igen sitt barn. Vi är ju mitt uppe i det och tänker inte så mycket på hennes stora ärr men när andra människor ser det så påminns vi om hur stort ingrepp hon har gått igenom.

Nu ska vi fortsätta ta det lugnt i några veckor och undvika folksamlingar eftersom hennes immunförsvar kan vara nedsatt efter operationen, men det är allt. Sedan blir det återkontroll om tre veckor så får vi se vad kirurgen säger.

image

Lilla Elsa förhandlar om gröten. ” Får jag inte gröt snabbt så åker Pellefanten i golvet”