Okej nu har jag labbat klart. Det här blir ett riktigt gott substitut för riktig prinsesstårta.

Recept på en hög och fluffig tårtbotten:
4 ägg
1 1/2dl socker
1dl gluten och mjölkfritt mjölmix (jag använde Finax, kolla noga så att mjölet inte innehåller mjölk, det är nämligen vanligt i glutenfria mixer)
1dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smörj en form med mjölkfritt margarin och bröa med lite mjölmix.
3. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver i en bunke.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Sikta i mjölmixen och vispa smeten slät.
6. Häll i formen och grädda i 20-30 minuter (ja det är ett stort spann, min blev torr när jag lät den gräddas i 25 minuter i vår relativt nya ugn)

Låt kakan svalna och dela den sedan i tre lager.

image

Jag använde Oatlys vaniljsås 250ml , hallonsylt och Alpros vispbara soyagrädde 250 ml mellan bottnarna. Tänk på att kontollera marsipanlocket så att det inte kavlats ut i vetemjöl. Om du gör som jag och fuskar och köper ett färdigt.

image