Idag har hela familjen rockat sockorna. Det är World Down Syndrome Day och för att fira att vi gillar olika så har vi haft olika sockar på oss. En kort förklaring för er som kanske har missat denna begivenhet.

Det är inte annat än att jag funderar på detta med att vara annorlunda. Nu när jag är vuxen så är det ju uppenbart att varenda människa är unik och annorlunda,  men tänk så många år jag ägnade mig åt att passa in. Att försöka vara som alla andra. I skolan var det liksom det man skulle.

Om man inte själv har blivit mobbad så känner man nog någon som blivit mobbad eller så kanske man själv har mobbat. Det krävdes inte mycket för att man skulle råka illa ut på min tid och jag gissar att det inte är lättare nu.

Så har vi fått en dotter som är annorlunda, lite mer annorlunda än genomsnittet. Så tänker jag och hoppats att om vi alla bara gillar olika så kommer det gå bra för henne. Så vi rockar sockor och hoppas på en värld där alla får vara som hen är.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know