Jag är absolut ledbruten idag, därför är det extra skönt att det är lördag så att J är hemma. Just nu sover Elsa på sin pappa och jag bakar en gluten- och mjölkfri prinsesstårta. Vi får se om den blir ätbar. Går absolut stick i stäv med att äta mindre kolhydrater men det struntar jag i. Jag ääääälskar prinsesstårta!

image

Igår var jag på efterkontroll, och fick gå igenom min förlossningsjournal med min barnmorska. Det var riktigt intressant att få läsa hur personalen uppfattat allt från sitt håll. Totalt förlorade jag 2,35 liter blod vid förlossningen så jag får faktiskt ut några korvören på min gravidförsäkring. Gränsen går vid 2 liter. Snart kan ni nog få del 2 av förlossningsberättelsen, det börjar kännas avlägset och inte så laddat längre. Det här med Elsa ger liksom perspektiv på det hela.

Jag kunde också konstatera att jag inte vägt såhär lite på 15 år. Oro är inte bra för vikten. Jag har fått magkatarr som gör att det är lite jobbigt att äta ibland men jag försöker trycka i mig allt vad jag kan. Det spelar dock ingen roll hur mycket jag äter. Mest rädd är jag att kroppen inte ska orka med amningen och att jag ska producera för lite mjölk, men än så länge går det bra. Kanske låter alla tankar kring kosten konstiga men sist jag åt lågkolhydratkost så gick jag upp lite i vikt. Det är ju också väldigt ren mat. Jag känner mig lite lost i sammanhanget, som tur är har jag en vän som är dietist, jag får kontakta henne för råd.

Nu fortsätter lördagsmyset i det Norénska hemmet.

Posted in Livet
Share this post, let the world know