Igår började experiment tygblöjor. Vi ska testa om det är något för oss. Eller mig. För i ärlighetens namn är inte J så värst pepp på detta men han tvingas hänga på.

Det som fick ändan ur vagnen på mig var att vi bytte från Libero Newborn stl.2 till Libero Comfort stl.3(olika blöjstorlekar för er som inte har barn) och helt plötsligt blev det “röd rumpa-alert”. Det verkade som babyhuden reagerade på något ämne i de nya blöjorna. Således var tygblöjorna det enda som stod till buds och så blev det som det blev.

Jag var redo att ge upp efter första blöjan. Vilket meck! Meck är skånska för krångel. Men redan blöja nr 2 gick bättre och nr 3 också. Experimentet går ut på att testa i en månad för att se om det är något för oss. Annars säljs de vidare. På nätterna och när vi är på utflykt kör vi engångsblöjor. I tygblöjor känner nämligen barnet av vätan snabbare eftersom de inte håller några superabsorbenter, bara vanligt ekologiskt tyg. På så vis slipper vi blöjbyten på nätterna.

Vi har 6 st Imse Vimse all-in-one och 4 st Imse Vimse all-in-two. Som sagt ligger några redan i tvätten.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Lollo

    Nu är inte jag expert på vad de olika blöjorna innehåller så vi har låtit näsan vara betygsättare. De som vi tycker luktat minst av alla engångsblöjor (Naty inte inräknat) är Libero och Coops egna märke. När vi skulle gå upp en storlek på Libero passade dom inte Ds kroppsform längre och dom läckte, så vi testade olika märken och insåg att Coops var smala och högre bak vilket passade honom. Ingen röd rumpa heller. Att dom dessutom var billigare var ett bra plus. Kanske kan vara värt att testa om inte tygblöjorna funkar för er.

  • Lina

    Tack för tipset! Vi har investerat i ett paket av Coops egna nu och utvärdering pågår:)