Med jämna mellanrum vaknar jag på fel sida. Vanligtvis sammanfaller det med att jag tagit lite för stort ansvar i hemmet, haft lite för mycket program eller när Elsa har varit särdeles onöjd.

Då rycker Stålpappan ut. I blå morgonrock och med lurviga ben lovar han att jag får göra vad jag vill och att han ska ha hand om Elsa hela dagen.

Vet ni vad jag gör?
Av allt jag skulle kunna göra så väljer jag med omsorg. Att skura duschen. Utan stress. Varje fog och varje kakelplatta. Långsamt kommer humöret åter. Tills jag blir arg för att det alltid är jag som ska skura duschen. Då väljer jag nästa aktivitet och det är att fila mina tånaglar. Den aktiviteten känns som en sådan lyx. Jag hinner fortfarande alltid duscha, äta mat och själv gå på toa men klippa och fila naglarna har jag inte ro till med Elsa i närheten. Så det är mitt lördagsnöje. Ljuvliga minuter i min ensamhet. Sedan går jag ut och börjar om dagen.

Posted in Livet
Share this post, let the world know