Föräldragruppen som jag gick på i onsdags var toppen. Jag var ytterst tveksam till om jag skulle orka pallra mig dit men väl där var det riktigt skönt att lufta baby- och föräldrafrågor med andra i samma situation.

Det är så att de flesta föräldrar har förärats med en fantastisk förmåga att förtränga jobbiga saker från spädbarnstiden(jag gissar att det är därför folk skaffar fler än ett barn). Därför känner man sig ofta som ett ufo när man själv tycker att det här med att bli förälder är pissejobbigt och alla pratar om att babymysa på BB och får drömska blickar när det pratas om den första tiden. Och jag är säker att vi också kommer glömma. Just därför är det skönt med föräldrar som har barn i samma ålder. De är där du är. Hittills kan jag bland annat konstatera:

– Många mammor är deppiga sådär att de vill lämna tillbaka barnet de första 6 veckorna. Så jobbigt kan det vara. Och det fortsätter att vara jobbigt men blir lite, lite bättre för varje vecka.

– Många tycker att BB-tiden är skitjobbig.

– Många tidigare jämställda familjer får plötsligt en väldigt ojämställd relation när bebisen kommer.

– Ingen får allt men alla får något. Har man inte kolik så har man dåliga nätter osv.

– Jag har haft sådan oerhörd tur med amningen som funkar så bra. Många har det tufft.

Skönt att veta att jag inte är ensam. Tack till alla mammor i min närhet som delar med sig. Tulpaner till er och mig. Vi är grymma.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know