Det är ett äventyr varje kväll, hur ska nattningen gå? Med en bebis, en sjukling och en utmattad mamma är det ännu mera ett äventyr. Och i natt blev jag  äventyrets hjälte.

Pappan satt med Elsa i soffan. Slut bortom allt förnuft. Någon timme tidigare trodde pappan att han fixat biffen men precis vid nedläggningen vaknade bebisen med ett illvrål. Mamman försökte sedan söva barnet på liljekullarna. Tillslut lyckades nedläggningen och nappen gjorde bebisen nöjd. Men bara en liten stund. På den stunden hann mamman lägga sig. 

Men bebisen ville inte sova. Pappan ville väldigt gärna sova. Ingen ville störa mamman så far och dotter gick ner. Mamman som redan låg i sängen måste ha känt av pappans energi i soffan en våning ner. Hon kom ner och såg direkt vad som behövdes. Dammsugaren fram. Pappan i säng. Och efter att ha dammsugit nedervåningen hängandes på mammans arm var kvällen tråkig nog för bebisen att vilja ha ett midnattssnack och sedan falla vackert i sömn. Sömn för den sjuka pappan, den trötta bebisen och alldeles strax för kvällens hjälte. Mamman. Jag!

Vilket äventyr.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know