Alex Schulman skrev ett blogginlägg när hans första dotter var nyfödd. Han skrev att han hade en sång om att “gillala läget” när dottern skrek eller ville vara uppe halva nätterna. Och det är ju så det är. Om man gillar läget, om man bara accepterar situationen, så blir den lättare. Ett exempel:

Under julledigheten följde vi Lillans mönster vilket betyder läggdags vid midnatt. Allt kändes som det gick åt rätt håll. Sedan skulle J börja jobba och sedan dess har vi försökt att komma i säng tidigare. Resultatet för oss har blivit att vi kämpat mellan 22-00 för att komma i säng. En kamp med suck och stön varje kväll. Kvällen har blivit jobbig istället för mysig. I kväll kom vi på vad vi gjort och gick tillbaka till att följa  Lillans mönster med läggdags vid midnatt, gilla läget helt enkelt. Jag kan säga att redan nu är upplevelsen en annan. Vi har ju en mysig kväll istället för en kamp. Skönt det.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know