Det känns som jag börjar bli en mästare på att köpa begagnat till bebis. Här är några lärdomar:

Baby- och mammakläder
Handlar du på tradera och vill du ha fina babykläder/mammakläder så måste det i beskrivningen stå lapparna kvar/endast upptvättad eller använd fåtal gånger. Annars kan det se ut hur som helst. Som alltid bestäm ditt högsta bud innan du går in i budgivningen, annars gör du högst troligt en dålig affär. Kom ihåg att frakten ofta tillkommer.
Ett tips är att söka på loppisgrupper på facebook i just ditt område. Där kan fynda klädpaket och ofta är det rätt billigt. Nackdelen är väl att man kanske får en hel del “skräpplagg”, sådana som man egentligen inte skulle köpt men de kommer på köpet. Riktiga loppisar är för övrigt bra att hitta babykläder på. Då vet man vad man köper och slipper köpa urtvättade kläder som ibland händer i klädpaketen på facebook.

Tygblöjor
Jag köpte våra på tradera men hade jag gjort om det hade jag gått till imse vimses hemsida och köpte ett gäng på deras rea-sida. Jag betalade ett överpris för begagnade blöjor om man jämför med vad nya reablöjor kostar. Ibland går det att hitta bra paket på blocket också. Köp olika modeller och testa vilka som passar er bäst innan du slår till på några mängder.

Babygrejer
Blocket och lokala facebook loppisgrupper är där vi gjort de bästa fynden på allehanda babygrejer. Köper man på blocket kan man ju kolla på varan och sedan bestämma sig för att köpa. I de facebookgrupper jag är med i så är man tvungen att köpa om man har skrivit det. Ofta blir det huggsexa om de bra grejerna och det är ibland svårt att få en bra bild av i vilket skick sakerna är innan man köper. Vi har köpt spjälsäng, vagn, täcke, bärsele och mycket annat genom blocket och facebookloppisar.

Vår fina begagnade men sprillans nya Emmaljunga Viking på jungfruturen.

image

För den som funderar på varför man väljer att handla begagnat:
– Miljön. Mindre slit och släng sparar på jordens resurser.
– Din hälsa. Tygindustrin är en smutsig business. Mängder av giftiga kemikalier används vid tygframställningen och färgningen. Kemikalier som sitter kvar i plagget när det är nytt men som sakta tvättas ut.
– Plånkan. Ofta betalar man hälften eller en tredjedel av nypris för nya eller nästan nya grejer. Man kan verkligen fynda och det är ju gott för plånboken. Och för fynd-junkies som jag.

Posted in Livet
Share this post, let the world know