Eftersom jag har flera vänner som precis fått barn och bloggbesökare som väntar barn så kommer här en uppmaning till er. Kanske har ni redan koll på läget men för guds skull kolla upp barnförsäkringar innan barnet föds. Skaffa den så snart barnet är ute. Typ på BB. Innan läkarna eller BVC hittar minsta lilla hormonplita. När barnet har kommit så orkar man inte.

Har du en gravidförsäkring så ger den ett begränsat skydd under några månader efter förlossningen men det räcker inte. Ni måste teckna försäkringen innan minsta misstanke om något har uppstått.

Det gjorde inte vi. Det betyder att eftersom vi drabbats av kolik och fått bra resultat på mjölkfri kost kan vissa försäkringsbolag vilja göra undantag gällande magen och tarmen. Kolik kommer vanligtvis vid två veckors ålder så innan dess bör man i alla fall ha skaffat försäkringen. De däringa försäkringsbolagen kan utesluta både det ena och det andra om det så bara har stått i en journal att något utreds.

För er som inte orkar göra research så skryter i alla fall Trygghansa om att ha Sveriges bästa barnförsäkring. Och den verkar onekligen bra, så vi kör nog på den.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Sandra

    Vi fick inte reservera någon barnförsäkring (motsvarighet till gravidförsälring) eftersom jag hade havandeskapsförgiftning första graviditeten… Sedan tog det evigheter innan Milea blev beviljad en barnförsäkring också eftersom hon hade rytmstörningar vid födseln. 3 månader ungefär, och då blev det med undantag för rytmstörningar :( den försäkringen gäller tills hon fyller 100 år, så vi får hoppas att vi slipper diverse rytmstörningar då.