När jag väntade Lillan så var en av mina målbilder hur jag skulle gå runt med bebis i famnen medan huset var klätt till jul. Vi skulle dricka glögg var och varannan dag, äta baconlindade dadlar och bara mysa. Jag tänkte att från den 9 november när hon var beräknad, så skulle jag ha några veckor på mig att landa för att sedan börja decembermyset. Så blev det inte. Koliken kom ivägen och helt plötsligt gick dagarna i ett, med vånda för natten och i ett ständigt försök i att vila när Lillan sov. Det var som december försvann. All den där tiden som jag trodde skulle vara mys och rosa fluff, den for all världens väg.

Nu däremot, när Lillan haft flera bra nätter, så känner jag att decembermyset börjar infinna sig. Huset är pyntat och Js julledighet står för dörren. Nu börjar det bli mysigt att vara mamma. Och imorgon är vår tjej sju veckor.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know