Fru Eko eller Frueko heter jag på Tradera. Men mot er är jag ärlig, för även om jag predikar plastfritt och giftfritt och önskar att jag var en superreko Fru Eko, så är jag på intet sätt fullkomlig.

Till exempel min ekologiska skötbädd, ni vet den jag sydde, den ligger i en låda. Den blev väl nedkissad första gången jag använde den och det var bara enklare att lägga dit en handduk istället. Under handduken finns plast. Som jag älskar den plasten. Tål hur mycket kiss och bajs och kräk som helst. Bara att tvätta av. Plastkärlek.

Blöjorna då. Hur står sig den miljömässiga godingen Naty mot kemiblöjorna Libero och Pampers? Vi hade fler olyckor med Naty än med Libero. Plus att man måste beställa Naty på nätet. Så vi kör Libero för de går att köpa på ICA. Men fy sören vad kemi de luktar. Pampers är ännu värre. Naty luktar ingenting. Så vore jag en riktig reko Fru Eko så skulle jag valt Naty. Haft det extra besväret med att beställa på nätet för Moder Jord och för att slippa utsätta mitt barns hud för kemikalieblöjorna. Men så reko är jag inte. Kanske tar jag igen det senare med tygblöjorna. Och när koliken är över.

Man gör vad man kan. Och när man inte orkar, så orkar man inte. Då är man glad att man i alla fall pantar sina burkar. Det är något det med.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Sandra

    Naty finns att köpa här i den butik vi brukar handla i, så inspirerad av dina miljövänliga texter provade jag köpa ett sånt paket åt Milea en gång. För oss har de nästan varit bättre än liberos! Men då är det säkert jättestor skillnad på hur babyns kropp ser ut vad som passar bäst och inte läcker :)

  • Karolina

    Vad roligt! Bra att de funkade bra för er och vilken lyx att ha dem i butik!
    Jag köpte Naty i två olika storlekar och nu är dt dags att testa paket nr 2, så jag har inte gett upp än:). Hoppas att de ska funka bättre nu, som du säger funkar de säkert olika på olika bebisar och kroppen förändras ju mycket på de små.