När bebisen har kommit ut förvandlas f.d babybo till världens underbaraste, varmaste, mjukaste, goa vetedeg. Ingenstans sover bebis så gott som på vetedegen efter amning.

Jag funderade innan på hur kroppen skulle kännas efter bebisen var ute men den här kärleken och respekten för vetedegen hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

Många pratade om att man efter förlossningen återigen skulle hitta en ny balans i kroppen. Ah visst, tänkte jag, hur svårt kan det vara liksom. Men alltså, det är helt galet! Det känns som jag har blivit en gummimänniska. Alla ben är mjuka. Jag går framåtlutad, är vinglig och konstig. Helt otroligt märkligt känns det. Jag pendlar i hållning mellan Ringaren i Notre Dame och hon den rödhåriga i Mad Men. Tänker mig att det här kan få bli en nystart för en bättre hållning, det känns nämligen som kroppen har tryckt på reset vad gäller hela sin balans.

En skön sak med att inte längre vara gravid är att kunna krama J mage mot mage. Sova skönt i alla positioner. Ligga bekvämt i soffan. Se sina fötter igen. Kunna sätta på sig skorna själv.