Varje år så brukar jag lägga ut min önskelista här på bloggen. Varför kan man undra? Ja men tänk om hundra år när någon hittar resterna av min gamla blogg så kanske det är jätteintressant med vad en blivande 32-åring önskade sig 2014. Vad önskade sig en blivande 32-åring år 1914, till exempel? Det hade varit jättespännande att veta. Hur firades en födelsedag då och fick man ens presenter? Kanske var man glad för mat på bordet.

Jag fyller alltså år den 9 november. Samma dag som vi har beräknad förlossning. Samma dag som det är farsdag just i år. Allra mest önskar jag mig en frisk bebis, hälsa till hela min familj och alla jag känner. Fred på jorden. Mindre stress till alla. Och utöver det och utan inbördes ordning:

 1. Nya soffkuddar. De här ekologiska som heter Geometry och finns i stora och små från Ferm Living är jag kär i.
 2. Biljetter till Kristina från Duvemåla i Göteborg. Den spelar fram till 16 maj 2015 och innan dess bör vi ju vara tillräckligt varma i kläderna för att våga lämna bort bebisen för en kväll. Sedan gymnasietiden, när min högsta dröm var att se Kristina, har jag drömt om att den ska sättas upp igen och nu äntligen händer det. Jag kan varenda sång i musikalen. Varenda.
 3. En bricka. Den här som också kommer från Ferm Living är sjusärdeles fin. Och dyr. Och skulle passa så bra att bära ut frukosten på, ut på trallen till sommaren. Finns säkert andra fina i ungefär samma storlek, ca 30×45 eller lite mindre.
 4. Eltandborstar. Gärna en laddare med två handtag för J behöver också en ny tandborste. Min, som jag har nu, sätter på sig själv mitt i natten. Så helt bra mår den inte. Lite läskig är den också.
 5. Böcker! Badskumt av Katarina Johansson. Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren. Boken Hello Green av Josfine Jäger. Böcker av Jesper Juul t.ex. Ditt kompetenta barn, Din kompetenta familj, Här är jag, vem är du?
 6. Ulltofflor. Jag gillar de här från Ulle. Måste vara sula som inte går att slita ut så lätt, bra uppbyggnad så de inte bara är gjorda av fluff och blir platta efter en säsong.
 7. Återigen önskar jag mig ett par skor från Kavat. De heter Husum EP, är ekologiskt garvade. Snygga, rejäla. Håller länge. Perfekta höst- och vårskor. Jag är dessutom så nöjd med de vinterskor jag fick av J i julklapp förra året.
 8. Jag önskar mig också en kastrull, ca 3-4 liter som passar till en induktionshäll. Djupa tallrikar i vårt porslin Loft från Thomas Rosenthal. Vi har inga sådana sedan tidigare men till julegröten skulle de vara utmärkta. Och till höstsopporna. Och till allt som kan ätas i djupa tallrikar. Vi har även fått pensionera ett par gratängformar och dessa från Le Creuset är ju fina. Skulle även gå mer än utmärkt med en bättre begagnad från en loppis.
 9. Ett medlemskap i Naturskyddsföreningen. Jag håller visserligen INTE med i vargjaktsfrågan men de gör mycket annat bra.
 10. En solgrind, kryssgrind eller smidesgrind till vårt hus.
 11. En riktigt bra gjutjärnspanna, gärna en lättare modell men utan kemikalier och diverse beläggningar. Jag tror inte att det finns, men önska går ju.
 12. Jag gillar också den här korgen, Wire, från Ferm Living. Kommer vara perfekt till babyleksaker på nedervåningen. Snygg och praktisk och inte i plast. Finns i flera fina färger och jag gillar alla.
 13. Sängkappa till kontinental dubbelsäng, 52 cm lång. Den från Mille Notti är den enda jag hittat som passar på en kontinentalsäng. Tänker att det kan vara bra som skydd när jag kommer spruta bröstmjölk högt och lågt och om det blir en liten kräkbebis.

 

 

 

 

 

 

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • Sandra

  Korgen är så snygg!! Vi har en gammal trälåda som duplolåda i vardagsrummet… till mitt försvar är vareviga duplokloss arvegods, och har redan gjort sin inverkan på naturen för kanske 25 år sedan ;)