Några minnen från förlossningen som jag gärna vill komma ihåg. Därför får de hamna här på bloggen.

Jag var så inne på att det skulle ta lång tid att föda barn att jag hade mina egna kläder ända fram till krystningsfasen.  Barnmorskan fick truga för att få mig att byta om.

När Lillan kom ut kl.00.00 så uppstod förvirring. Vilket datum var hon född? 3:e eller 4:e november? Först när barnmorskan lade in det i datasystemet så förstod vi alla fyra att det var den 4:e novembers första minut.

Jag tyckte att 141104, 141109 och 141114 skulle vara fina datum för vårt barn att födas. När värkarna började den 3 november kl.15 kunde ingen tro att det skulle vara på sekunden som jag lyckades hålla ut till den 4:e november. Faktiskt väntade hon 20 sekunder in på den 4:e innan hon kom.

Det är en lögn att smärtan går över helt när bebisen kommer ut. Trycket försvinner men jag kommer ihåg att jag sa ” det är en lögn, det är en lögn, alla har ljugit!”.

Jag kommer ihåg att jag tänkte tanken “kan jag tänka mig att göra detta igen?” när jag var öppen kring 7 cm. Svaret var jo men det kan jag nog.

Posted in Livet
Share this post, let the world know