Idag har jag för första gången sedan förlossningen känt mig glad. Vem hade kunnat tro att det skulle ta tre veckor? Varför pratas det inte om sånt? Visst har man hört om tredjedagsgråten och förlossningsdepression men det här mellantinget som jag befunnit/befinner mig i hör man inte mycket om.

I alla fall har jag känt ljuset idag. Det var härligt. Jag hade ork. Jag orkade bära mitt barn. Jag vilade middag två gånger, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Jag gick själv med Lillan till ICA och handlade. Jag lagade världens enklaste middag. Jag kände mig som en människa. Som en nybliven mamma. Som det ska kännas. Äntligen. Hoppas det håller i sig.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Sandra

    Härligt! :D Det är kanske baby blues du råkat ut för? Jag var riktigt deprimerad i två veckor efter att Leon fötts, men så gick det om i en handvändning.

  • http://plingesvardag.wordpress.com Ingela Rudhberg

    Vad bra att du känner dig piggare och att det nu börjar kännas bättre och visst gör solljuset sitt!