Man läser mycket om bebisbubblan. Den som för alla som inte har barn låter väldigt rosa och fluffig om än lite virrig och trött.
Känslan i min kropp är som i början av utmattningen. Det skrämmer mig något fruktansvärt. Har jag falllit tillbaka eller är det järnbristen i kombination med den jobbiga starten med blödningen och BB som gör att det känns som det gör? Tillsammans med det faktum att det är en naturlig kris att föda barn och bli en riktig familj.

Jag vet inte. Jag hoppas dock innerligt att det inte är en förlossningsdepression i antågande.

Idag känns dock allt lite lättare så jag hoppas att det är hormonerna som börjar stabilisera sig.

Humöret till trots så blir det mycket mys med den här godingen. Vi är nu nere på tre namn för alla som undrar.
image


  • Sandra

    Det finns något som heter babyblues också, som är någon slags minidepression man kan få de första veckorna. Jag hade det efter att Leon föddes, och den räckte 2 veckor. :) så du kan nog vara lugn, det är säkert det det handlar om, för vi som varit deprimerade förr har lättare att få babyblues. :)

  • Karolina

    Tack Sandra! Flera vänner har hört av sig och sagt att de känt sig väldigt, väldigt nere i ett par veckor efter förlossningen. Det verkar vara väldigt vanligt. Jag måste ha missat det. Tredjedagsgråten kände jag till men inte det här tillståndet.