Jag har fastnat totalt i Katarina Johanssons bok Badskumt, gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg. Den, och hennes andra bok, Den onda badankan, skulle jag allra varmast rekommendera för den som tänker sig en lite giftfriare vardag. Jag tycker att båda är bra att ha hemma, de är som handböcker. Ska man t.ex köpa regnkläder så kan man kolla upp vilka material som kan vara bättre än andra, vad man ska tänka på och fråga om.. Badskumt lånade jag på biblioteket, men den får jag allt skriva upp på önskelistan till jul.

image

Mitt andra tips är Gröninteriör som har 15% rabatt på barn och babymadrasser nu i oktober. Häromdagen slog vi till på en naturlig, ekologisk Prolana Lara Plus-madrass till spjälsäng. Dyr ja, men med tanke på att små barn sover så mycket(hoppas, hoppas!) så tycker jag att det är värt pengarna. Dessutom har vi sparat så mycket på våra begagnatköp och saker som vi fått av vänner att vi har möjlighet att göra detta val.

För er som kanske inte har möjlighet göra samma val så är mitt råd en Öko-tex certifierad madrass, både yttertyg och innehåll. Det betyder att den är testad för farliga ämnen, de som vi vet är farliga idag i alla fall. Jag har också hört(men ej kollat själv) att IKEAs madrasser ska vara helt bra, men de har valt att inte certifiera dem. Vädra bara ur madrassen till eventuell kemisk doft har försvunnit innan bebisen får sova på den.