(Det här i lägget ser bara bra ut om du läser på en mobil, varken på padda eller dator får jag till det. Och så är det.)

Det är en djungel det här med att giftminimera hemma. I mitt huvud kretsar ju allt kring barn för tillfället, så här kommer ett tips på en bra webbshop när det gäller giftminimerade produkter. Det är nämligen fortfarande svårt att hitta eko-leksaker i en vanlig butik, om man inte bor i någon större stad.

Nu är det inte så att bara för att det står att något är ekologisk, eller att en webbshop marknadsför sig som eko, med koll på allt, att det är så. Denna webbshop rekommenderar jag för att de har en utförlig text kring varje produkt, där varje konsument själv kan läsa sig till om en vara verkar bra eller ej.

Jag kommer tipsa om några olika webbshoppar och först ut är Lapland Eco Store, med några produkter som jag har fastnat för. Vi kan kalla det presenttips för barn i blandade åldrar. Vissa produkter är lite dyrare än de man köper i plast och icke-ekotyg i ordinarie leksaksbutik. Detta går dock väl ihop med att ett barnrum inte behöver innehålla 500 leksaker. Kanske kan några familjemedlemmar gå ihop och köpa en dyrare sak istället för fem billiga.

Quincy Squirrel. Ett ekologisk gosedjur för 299kr.
Notera att även stoppningen är ekologisk och att färgningen har gått schysst till. Det är något man behöver vara uppmärksam på när man letar ekologiska mjuka leksaker. Ibland kan ekologiska tyger användas medan färgning och stoppning är icke-eko och faktiskt ganska giftiga. Så är det inte i fallet med denna supersöta ekorre.

Ekologiskt parkeringsgarage i PlanWood 659kr 
Huruvida PlanWood, som utfinns ur förbrukade gummiträd, är ett bra val eller ej känner jag inte till. Men det står ekologiskt och det finns en hänvisning till mer utförlig text kring just detta material, för den som vill bilda sig en egen uppfattning. Fint är det i alla fall.

En bitleksak i 100%naturgummi från Hevea för 129kr. En sådan önskar jag mig till vår bebis.

Måltidsset i bambu till de minsta för 239kr. Istället för plasttallrikar och skedar så kan bambu vara ett bra alternativ. Finns även bambutillverkning som är förkastlig och giftig, men det här verkar schysst tycker jag. Skulle vara fint som en dopgåva till exempel.

Majvillan bäddset för spjälsäng. Mönstret heter Körsbärsdalen, ljuvliga färger som jag bara älskar. 425kr.

Ekologiska, svenska blöjor från Naty från 65 kr.
Dessa har fått riktigt bra betyg från de jag känner som har testat dem.