I morse hittade jag en checklista i min gravidapp inför babyns ankomst. Vi är klara till 70% i alla fall, men i ärlighetens namn så klarar man sig nog utan det mesta. En bebis behöver ju inte så mycket och det viktigaste kan man ju köpa på apoteket på sjukhuset. Men eftersom jag gillar att vara förberedd så kör vi efter listan.

I dag köpte vi blöjor, tvättlappar, nagelsax, febertermometer, snorsug, babytops och mandelolja.
Men ni som vet, babytops måste väl vara lurendrejeri? Alltså till navelvård måste väl vanliga tops funka lika bra?
Och snorsug, behövs det verkligen? Min kompis tog varmt vatten och drog mjukt på näsan tills det som skulle ut kom ut, det kom jag just ihåg. Ja, ja en snorsug har vi i alla fall.

Jag måste säga att jag tycker just sånt här fix är supermysigt. Jag fick en liten tår i ögat när J tog ner de första blöjorna från hyllan på ICA. Det känns så fint att vi går här och väntar, längtar och förbereder oss.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Carro

    Har aldrig haft snorsug, men babytops är bra. De gör ju ingen skillnad till naveln (förutom att de kanske är mjukare) men bra för öronen där de kan ha lite blandat gött, eftersom de är så stora att de inte riskerar åka för långt in.