I väntan på detta barn har jag fått en del komplimanger som har gjort mig väldigt glad. Inte riktigt på samma sätt som förr när man fick en komplimang för att en tröja var fin eller att man såg snygg ut.

Idag sa t.ex barnmorskan att “ja, du har nog en stor bäckeningång”. Så strålande lycklig jag blev över den komplimangen. Det måste ju vara himla bra! Detta sa hon för barnet ligger långt ner och huvudet är mer fixerat än ruckbart. Det ligger väl egentligen så långt ner att det borde vara helt fixerat men min kompetenta bäckeningång briljerar med sin storhet.

En annan gång fick jag beröm för min fina livmoder. Den kvinnliga läkaren sa hänfört ” titta så vackert, vilken fantastisk livmoder!”. Jag sträckte på mig av stolthet. Hon pekade även ut ett ägg och det är det ägget som numera är en bebis i min mage.

En annan gång på gynakuten för hundrasjuttiofemtegången så fick jag beröm för min tydliga livmoder. Möjligtvis sa läkaren så bara för att jag skulle låta eleven få känna på mitt underverk till livmoder men jag tror att det bara var en ärlig komplimang.

Ja tiderna förändras. Numera får man beröm för sina inre organ och skriver helt ogenerat om dem på sin blogg. Så kan det gå.