Jag tycker att det är så mysigt att julen börjar komma till butikerna. Har ni sett det? Cervera, ICA och Åhléns har börjat ladda upp. Många förfasar sig, men inte jag. Inte i år.

Det låter kanske konstigt att jag jullängtar redan i mitten på oktober. Speciellt när jag kommer från Grinchens familj. Jo så är det. Mina föräldrar har jag, under min uppväxt, uppfattat som riktiga julhatare. Julen var bara stress och förpliktelser för dem, och allt de ville var att vila efter en hård höstsäsong i trädgårdsbranschen.

Detta medförde att även jag blev en liten Grinch. Tills jag mötte min julälskande man och hans familj. Där är julen det mysigaste av allt mysigt. Man riktigt julgottar sig genom hela december. Och nu, efter snart åtta år tillsammans, har även jag blivit en riktig julälskare.

I flera år har jag försökt att vi ska ha gran, men J har varit lite motsträvig. Han har sagt att när vi får barn, då ska vi ha en gran. Och den här julen händer det!

Julgransbelysning handlade jag på rean för några år sedan. Julgransfot köpte jag på en loppis förra året. Nu är det bara dekorationerna kvar och därför är det bara mysigt att jag redan nu, i mitten på oktober, får gå och spana på fina dekorationer.

Tänk er december. Så där regnigt och ruskigt som det brukar vara i Skåne. Där kommer jag gå med vårt lilla knytte, blå under ögonen, vyssandes och vaggandes. J har tänt en brasa till oss innan han gått till jobbet, lyssnandes på julmusik medan granen står i all sin prakt. Sicket myyyys!

Posted in Livet
Share this post, let the world know