Vecka 38+0 idag. Känns helt otroligt att det är så nära nu. I början kändes graviditeten evighetslång och nu kan vi helt plötsligt få bebis när som helst. Om någon skulle säga till mig att den dagen får du barn, så skulle jag bli nervös. Nu, när man däremot inte vet om den kommer imorgon eller om tre veckor, så känner jag mig lugn.

Igår vid 18 fick jag förvärkar igen. De var så täta att jag började klocka dem. De kom var 3-6 minut och höll i sig i en minut. Det spelade ingen roll vad jag gjorde, låg, stod, satt, de fortsatte oförtruten. När vi gick och lade oss gick vi igenom vad vi skulle göra om det började. Väskan är till exempel inte packad än. Natten igenom fortsatte förvärkarna, men då bara några gånger per timme. Jag vaknade bara när de kom och slumrade däremellan. Och sedan jag steg upp har jag bara haft en så det var nog ytterligare bara en övning.

Status: längtar efter lugn. Längtar efter att min make ska ha det lugnt, så att vi bara kan vara. Vill bara pyssla inför bebisen, vänta och boa. Lite som en äggsjuk höna. Mycket känslor.

Det verkar inte ha hänt så mycket med magen den senaste veckan, eller vad säger ni?
Ser nästan lite mindre och högre ut igen…

Nu är det dags för sista veckan med arbetsträning.
image