Jag har varit ganska förskonad från läskiga förlossningshistorier och goda råd från folk. Det sämsta av alla goda råd är dock det här “passa på att sova, när man har småbarn får man inte sova”.

Det är dumt av så många anledningar:
1. Sömn kan inte lagras någon längre tid. Du har nytta av en bra natts sömn en dag eller ett par dagar.
2. Säg till en höggravid kvinna att passa på att sova. HAHAHAHAHA. Det kan man ju drömma om mellan allt nattakissande, bökande bebis, omöjlighet att röra sig, hunger, drömmande, snarkande, smärta, sammandragningar osv.
3. Det går inte att njuta mer, bara för att någon annan saknar sömn och sovmorgnar.

Men jag fattar. Som småbarnsförälder drömmer man om en endaste liten sovmorgon. Man drömmer om tiden när sovmorgnar var vardag. Det kommer vi också drömma om, men jag lovar att jag inte ska råda någon att passa på att sova innan de blir föräldrar. Men säkert kommer jag att ge några andra rätt dåliga råd.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Liselotte

    “Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer” – står mig upp i halsen…

  • Lollo

    Håller med! Som att säga att man ska njuta av att glass när man är sugen på chips. Funkar liksom inte. Ett riktigt bra tips som vi däremot fick var att fylla frysen med matlådor. Det var så skönt att ha klart att värma när man inte orkade laga mat. Det var ju inte prio första tiden.