Jag har skrivit om det förut, hur vi föräldrar skräms till konsumtion. Inga konsumenter är väl så lättlurade som just föräldrar.

Babyskydd får inte vara mer än 5 år gamla. Eller var det 5-7år. Eller var det så att de kan testas av NTF för att faktiskt se om de är säkra efter 5 år. Buden är många. Här hemma har vi funderat på hur ett babyskydd kan hålla så kort tid medan alla plastdetaljer i en bil håller mycket längre. Men nog om det. De flesta föräldrar vill ha det bästa till sina barn och lägger ofantliga summor på allehanda pryttlar.

Själva köpte vi ett babyskydd för en stor stark. Japp. J betalade med en öl för ett begagnat babyskydd. Fint så. Det är våra vänner som har haft det till sina två barn och det har mellan 1-3 års användning kvar i sig, om man följer rekommendationerna. Dock snubblade jag över ett reportage från Aftonbladet tv som visar att Råd & Röns tester av babyskydd och bilbarnstolar är betydligt hårdare än den ECE-märkning som gör att babyskyddet får säljas i Sverige. Vissa babyskydd fick så låga poäng som 1 på en 1-100 skala där 100 är bäst. Det däremot är ju läskigt på riktigt.

Som svensk är man ofta ganska godtrogen och tänker att om det säljs i Sverige så är det godkänt och bra. Vi är ju kända för vårt säkerhetstänk. Så är inte fallet. Efter att ha sett reportaget så sökte jag efter vårt babyskydd på Råd & Röns hemsida och fann att det hade fått 78 av 100 poäng vilket är klart godkänt. Nu kan jag vila gott även i vårt starkölsköp. Funderar du över ert babyskydd så rekommenderar jag dig att kolla in reportaget och surfa in till Råd & Rön och söka efter er stol.

Här ser ni vår pärla! I all sin solblekta prakt. Vi är väldigt nöjda med just detta inköp.
image