Det känns som jag vaknar till ett oroligt och vacklande Sverige idag. Jag vet knappt vad jag ska skriva. Jag försöker tänka att 87% av svenskarna inte röstade på SD. Jag försöker förtränga att 780 000 personer faktiskt röstade på dem. Här i skåne är SD otroligt starka, bortåt 20-24% i vissa kommuner. I kommentarsfälten på tidningarna så ryar SD-sympatisörer om att det är odemokratiskt att övriga partier kommer att stänga dem ute. Nej, det är det inte. Det betyder bara att 87% av Sveriges befolkning inte står bakom partiets värdegrund och på intet sätt kommer ställa sig bakom den. Fint säger jag. En annan sak som är fin är när KFUM-KFUK stänger av strömmen till SDs valvaka i Malmö när de lurat sig till lokalkontraktet på falska premisser. Heja säger jag!

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Erik ohlsson

    93% är emot miljöpartiet och vill förbjuda återvinning, bensinskatt och naturvård. Det vet jag tvärsäkert eftersom bara 6.8% röstade på dem! Går ut och skjuter av hela vargstammen nu med stöd av 93% av svenska folket! Logiskt?

  • Karolina

    Det där skrev du nog i affekt Erik, man kan ju nästan tro att du är SD:are:)
    Det vi vet är att samtliga partier har tagit avstånd för samarbete med SD, och gjorde så på riksnivå även under valperioden. Därför kan man ju dra slutsatsen att folk vetat om att det parti det röstat på har tagit ställning på det viset.

    Din logik går däremot inte ihop. Inget parti är emot återvinning, inget parti vill helt avveckla bensinskatten och inget parti vill skjuta av vargstammen. I de frågorna är det bara olika nyanser av brunt mellan de olika partierna. Centern vill hålla vargstammen på de överenskomna 270 djuren istället för de nuvarande 400, som om några år är ca 700-800stycken, det argumenterade även M för. Bensinskatten skulle vara kvar eller höjas lite, inte avvecklas, beroende på vilket parti man nu röstar på.