Nu är jag nöjd med mitt recept på tomatmarmelad!

500gr ekologiska gula tomater
1dl socker eller syltsocker
0,75dl honung
1/2 vaniljstång
2 “stjärnanisstjärnor”

Skålla tomaterna och dra av skalet. Hacka och lägg i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och lägg urskrapet och vaniljstången i kastrullen. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt reducera till en fastare koncistens. För mig har det tagit flera timmar. Jag tror det beror på sockret, om det har pektin och hur mycket det i så fall har. Det går bra att använda vanligt socker. Ta ur stjärnanisen och vaniljstången. Häll upp på väl rengjord burk.

Den här satsen blir precis bara en liten burk. Hållbarheten när den väl är öppnad vet jag inte riktigt eftersom jag inte har något konserveringsämne, men den är så god så man vill äta den mest hela tiden. Njut på varma scones eller tillsammans med ostbricka. Det ska jag göra när jag inte är gravid längre:)

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know