Har ni sett Tidsjakten på SVT1?

Jag har bara tittat några minuter och blir helt matt. Det är ett program helt rätt i tiden som alla borde se. Jag tror att det är så många som känner igen sig i stressen. I det aktiva livet. I det hyperaktiva livet.

Kvinnan i första programmet påminner så mycket om mig för ungefär två år sedan. Det är så skönt att inte vara där. Att inte vara påväg in i väggen utan istället på väg ut.

Att nu ha insikten att effektivisera tiden inte är en lösning. Lösningen är att ta bort aktiviteter. Inse att man inte kan göra allt.

I programmet pratar en neurolog om hur celler dör i hjärnan pga hög kortisolutsöndring. Det gör att hjärnan krymper. Minnet blir sämre. Det är läskigt på riktigt. Att jag fortfarande efter 18 månader efter “väggen” räknar fel på hur många år det är mellan 2009 och 2014. Hjärnan funkar inte för den enklaste matten. Fortfarande.

Ett tag kändes det som att jag aldrig skulle bli bättre. Men nu gott folk så kan jag berätta att jag faktiskt har kört på motorvägen igen. 18 månader sedan sist men nu går det en stund. Inte alltid, det beror på uppladdning och dagsform men ändå. Det går verkligen framåt.

Posted in Livet
Share this post, let the world know