Det är inte jag som har kommit på ordet tårtroll men jag känner igen mig i det. Jag tror det är en gravid kvinna som gråter. Gråter just så som man bara gör när man är gravid och är full av hormoner.

Igår kväll till exempel så satt en nyduschad gravid kvinna i sin randiga morgonrock i sin soffa bredvid sin man. Hon var väldigt, väldigt trött.  Hon hade varit både stressad och lite orolig denna dag och hon hade inte sovit middag så som gravida kvinnor ibland kan behöva. Hon var så trött att hon inte ens orkade gå och kissa. När detta gick upp för den gravida kvinnan blev hon så ledsen att hon började gråta. Och då började bebisen i magen sparka så det gjorde ont, och så blev det mitt i gråten alldeles för varmt och svårt att andas med allt bebistryck på lungorna. Och där och då blev hon ett riktigt tårtroll. Med uppknäppt morgonrock, tuttar överallt, mage som står åt alla håll, kissnödig, fruktansvärt trött, varm och tårar som verkligen sprutar med en känsla av att vara stor som ett hus och otymplig som ett kylskåp, absolut oattraktiv och helt utan logik. Där har ni ett tårtroll. Och bredvid sitter den snälla mannen och klappar henne så tålmodigt att tårarna sprutar ännu mer.

I detta eventuellt fiktiva tårtrollsexempel kanske magen såg ut ungefär såhär. Rumpan till vänster och sedan ett par starka, vassa små fötter rätt in i högersidan.
image