Ja vad gör man då så här v.29+0?
Åker till förlossningen och kommer tack och lov hem med bebis kvar i magen.

Jag har under helgen haft lite för mycket sammandragningar så det blev en kontroll så att livmodertappen inte hade påverkats, vilket den inte hade. Så nu är det vila som gäller. Ligger jag ner så går det ganska bra. Står jag upp så går det inte så bra. Känns lite som att det lättat de senaste timmarna så jag håller tummarna för det.

Ja, mycket ska man vara med om i väntans tider. Vi drabbades av en kraftig blödning i v.11 och trodde att vi förlorat barnet. För ja, när man väntar barn så är det ett barn så fort man plussat, ibland även innan man gjort det. Vi hade tack och lov inte förlorat barnet, men blödningen höll i sig till v.19. Vi var på otaliga uppföljningar och levde med ökad missfallsrisk under två månader, innan vi tillslut kunde andas ut. Någon trygg och avslappnad graviditet kan man inte riktigt säga att vi har, men det går det med.

Här är en av målbilderna. Den står framme och påminner oss om att försöka låta glädjen bära oss. Att försöka låta bli att oroa oss.

image


  • Sandra

    Vilken snygg vagn!
    Fastän jag har haft massvis med sammandragningar och tappen inte påverkats nämnvärt så har jag inte fått några rekommendationer alls om vila :/ men det är väl mer ok med sd när man är omföderska.

  • Karolina

    Tack! Vi köpte den begagnat men den är nästan helt ny ändå:)
    Kanske är det mer ok med sammandragningar på omföderskor. Jag fick mycket tryck nedåt och mensvärk, och det var kanske det som de reagerade på. Vilan hjälpte, trycket har släppt och det är inte konstanta sammandragningar längre, skönt!