Igår när jag skrev upp huvudvärken som en krämpa, så tänkte jag att det lät ganska fjuttigt. Vadå, lite huvudvärk har väl alla? Bara att ta en tablett.

Jag har haft huvud, nack- och ryggvärk i ungefär två år. Under en lång tid så hade jag det fem av veckans sju dagar. Sedan jag fick min bettskena för ett par veckor sedan så är det bättre, ibland så bra som en dag i veckan.

Huvudvärken har varit en anledning till att jag inte har kunnat gå upp i tid på arbetsträningen. Den däckar mig.

Jag har pratat med läkaren om det, jag har tjatat mig till tider hos en naprapat. Som nu inte längre kan hjälpa mig pga att graviditeten har kommit så långt. Jag har fått akupunktur. Jag går på massage, men de är också tveksamma pga graviditeten. Det finns ingen hjälp att få. Behöver jag säga att som vanligt så funkar inte smärtstillande på mig. Dessutom är jag ju gravid och just nu inte så pigg på mediciner över huvudtaget.

Så inatt, hade jag så fruktansvärt ont. Fram till kl.03 drömde jag bara mardrömmar och vaknade hela tiden. Det kändes som jag låg ovanför kudden. Paniken var nära. Det var tredje natten på samma sätt. Jag gick upp och åt lite flingor. När paniken över smärtan och att inte få sova höll på att fånga mig så övade jag mig i acceptans. Jag accepterade att nu är det så här. Nu har jag väldigt ont och jag har inte fått sova. Så är situationen just nu. Jag lade mig på en tennisboll, jobbade igenom ryggen och tillslut kunde jag somna och sova hyfsat. Hallelujah!

Så när jag säger huvudvärk så är det det här jag menar. Om någon har något som helst tips på vad jag ska hitta på så får ni gärna säga till!

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • Sandra -vardagsflow

  Är det något som kommit i samband med utmattningen? Jag fick jobba jättemycket med avslappning av olika slag, och också andningen bara för att jag var så spänd. Jag spände käken, nacken och halsmusklerna. För mig hjälpte det att bli medveten om det och kunna slappna av när jag märkte att jag spände mig. Och så låg jag jättemycket på spikmatta för att slappna av. Det är ju bara vad som hjälpte mig, men är värt att nämna :) nu när jag får sjuk rygg och nacke så vet jag att det beror på att jag legat stilla för mycket :) då hjälper det att röra sig normalt och bara ligga ner korta stunder. :)

 • Carro

  Kinesiolog! Om du pallar att resa tror jag det skulle vara värt det att åka till proffset i Uddevalla. Man går ju en gång och sedan får man med sig små övningar hem och så ska man låta dem verka i typ 6 v.

 • Karolina

  Ska överväga det. Tack för tipset! Fortsätt påminna mig om din kinesiolog, rätt vad det är piper jag upp dit:)

 • Karolina

  Hej Sandra! Ja den kom med utmattningen. Jag kör mindfulnessövningar varje dag, promenerar, ligger på en tennisboll osv. Men jag har också kommit dit att jag kommer på mig själv med att dra upp och fram axlarna. Kanske är det så att processen med att komma på mig själv, tillsammans med enträgenhet och övningar kommer göra nytta bara jag tar det lugnt och litar på att det löser sig. Time will tell:)

 • Josephine

  Hej! Jag fick in i väggen för ca 2 år sedan och hade, som du, problem med extrem huvudvärk, nack-och ryggont. Jag åt tidigare treo och även starkare smärtstillande för det, vilket också ledde till magsår (så det är inget att rekommendera). Jag var testat 2 saker som båda har hjälpt: sjukgymnastik och LCHF (tro det eller ej^^). Ett sjukgymnastik besök är verkligen att rekommendera, då du kan få massor av avslappningsövningar men även träna upp hållningen på rätt sätt för att minska felspänningar i nacke och axlar. Sedan jag startade m LCHF har jag sluppit både migrän och huvudvärk:)

 • Karolina

  Hej Josephine!
  Tack för tipsen! Ska boka tid hos en sjukgymnast. LCHF testade vi innan graviditeten och den kändes som kroppen läktes en hel del av det, hur huvudvärken var kommer jag dock inte ihåg. Ska komma ihåg det när bebisen är här och testa igen.